Jaaroverzicht 2016

Het jaar is weer snel voorbij gegaan. De laatste dag van het jaar is een mooi moment om terug te kijken op het voorbije jaar en nieuwe doelen te stellen. In dit nieuwsitem lees je de doelen voor 2017 en wordt er kort teruggeblikt naar de hoogtepunten en tegenvallers van het jaar 2016.

Sportieve doelen 2017
Een heel duidelijk en ambitieus doel voor Tess is de Zware Tour in 2017. Urbilene zal opnieuw in de wedstrijdbaan te zien zijn. In de training wordt er hard gewerkt richting de Inter II. Urbilene is bevestigd in de Grand Prix oefeningen waardoor Tess haar gevoel voor de zwaardere oefeningen goed kan ontwikkelen.
In de wintermaanden zal Zaniro thuis doorgetraind worden naar de Zware Tour. Hij toont zéér veel aanleg voor de zwaardere oefeningen en pakt het goed op. Wanneer Zaniro klaar is voor de overstap is moeilijk te zeggen. Hij krijgt alle tijd om rustig op een ontspannen manier de stap te maken.

Sponsoring in 2017
Sinds kort kunnen merken zich publiek verbinden aan Tess en De Hooifabriek. Via o.a de sponsoring pagina en via blog’s zet Tess deze merken in de spotlight. In 2016 zijn de merken Daniel Wellington en Harry Dabbs publiek voorgesteld als sponsor. In 2017 zullen een aantal interessante sponsoren worden toegevoegd. Er wordt al uitgekeken naar de samenwerking met deze top merken.

Sponsoring Tess Mertens jaaroverzicht 2016

Jaaroverzicht 2016
De highlights van januari t/m december
– In januari maakte Urbilene een succesvol debuut in de Intermediaire I met 65,13% tijdens Masters of Dressage. Helaas, door een lichte blessure en het doortrainen naar de Zware Tour, is Urbilene in 2016 niet meer in de wedstrijdbaan verschenen.

– In februari behaalden Ilissirebe van De Hooifabriek (Belissimo M x Florencio) het PROK-Predicaat: Keuring: PROK-predicaat KWPN.

– In maart sluiten Zaniro en Tess hun eerste indoor seizoen in de Lichte Tour af. Het was een succesvolle start in de Lichte Tour met verschillende prijzen:
° In februari behaalden ze een 2de plaats met 64,21% in de Prix St. George: Zaniro in de prijzen tijdens Subtop Hulten.
° Begin maart behaalden ze opnieuw een mooie 2de plaats: Tweede plaats voor Zaniro in Subtop Oud Gastel
° Tijdens de laatste indoor wedstrijd behaalden ze een 5de plaats: Zaniro scoort tijdens CDN Massenhoven

– In maart is fokmerrie Caunrebe verkocht en vertrokken naar Familie Decoster: Stermerrie Caunrebe verkocht

– In april behaalt Tess tijdens tijdens CDN Hulsterlo de eerste punten om internationaal te mogen starten in de Lichte Tour: Kwalificatiewedstrijd CDN Hulsterlo Zaniro

– Op 4 mei beviel Defilé Daula van een gezond hengstveulen: Libideaux Daula van De Hooifabriek (Ferdeaux x Johnson x Jester)

Begin van de zomer werden Defilé Daula en Ilissirebe van De Hooifabriek drachtig gescand: Ilissirebe van De Hooifabriek drachtig van Guardian S en Defilé Daula drachtig van Totilas

– In juni werd de eerste oogst van het jaar gedaan. Met maar liefst 185 balen hooi was dit een mooi begin: hooi seizoen start goed met 185 balen. Het hooiseizoen was een groot succes in 2016 met in totaal 390 balen hooi.

– In juli nemen Tess en Zaniro deel aan het jaarlijks terugkerende Zeeland Outdoor. Zomerse temperaturen, goede organisatie en mooie scores beschrijven deze editie: Uitslag Zeeland Outdoor 2016

– Van 3 tot en met 7 augustus vond Flanders Dressage Event 2016 te meerdonk plaats. De voorbereidingen liepen goed maar helaas was de wedstrijd zelf een teleurstelling: moeilijke start van FDE. De tweede wedstrijddag herpakten Zaniro en Tess zich en konden ze toch nog een mooi resultaat neerzetten. Helaas was dit niet genoeg voor de finale. Tijdens de troostfinale konden ze deze stijgende lijn vasthouden en behaalde ze een tweede plaats: 2e plaats Tess en Zaniro troostfinale FDE 2016.

– In september vond de Workshop “Trainen met de hartslagmeter” plaats. De inschrijvingen waren minder dan verwacht maar de deelnemers die erbij waren, waren super enthousiast. Doordat het een kleine groep was kon elke vraag uitgebreid beantwoord worden door Carolien Munsters: leerzame dag voor deelnemers Workshop “Trainen met de hartslagmeter” voor paarden.

– In september stond ook het Internationaal debuut van Tess en Zaniro te Saumur NAF CDI*** op het programma. Het was een heel spannende ervaring wat boven verwachting goed ging. Als hoogtepunt een mooi score in de kür: Saumur NAF CDI*** dag 4: 69,41%.

– In oktober werd fokmerrie Defilé Daula een Elite merrie door middel van het D-OC predicaat: Fokmerrie Defilé Daula behaalt D-OC en Elite predicaat.

– Libideaux Daula van De Hooifabriek groeide goed en werd een groot knap hengstveulen. Hij werd in oktober verkocht en staat nu in Nederland: Libideaux Daula van De Hooifabriek verkocht.

– De tweede Internationale wedstrijd volgende snel voor Tess en Zaniro, eind oktober: CDI*** Le Mans. Opnieuw was het een spannende ervaring en presteerde Zaniro goed, CDI** Le Mans 71,750% en 3de plaats in de kür.

– Een mooie sportieve afsluiting was PSC Christmas Show CDI*** Roosendaal begin december. Ondanks de spannende Prix St. George plaatsen Tess en Zaniro zich voor de kür: CDI*** Roosendaal: 70,475% en prijs tijdens de kür

De Hooifabriek wenst iedereen een mooi en sportief 2017!

Jaaroverzicht 2016

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.