Masters of Dressage 2016

Van 14 tot en met 17 januari 2016 vond Masters of Dressage plaats op de accommodatie van De Kroo Ruitersport te Nieuw- en Sint Joosland. Het 4-daags durend evenement had aan elk niveau gedacht. Men kon van het B tot en met de Grand Prix aan de start komen.

Op vrijdag 15 januari reisden Tess met twee paarden reeds naar De Kroo Ruitersport zodat ze met Zaniro de baan kon verkennen. Zaterdag startte Tess met Zaniro (De Niro x Rohdiamant) en Urbilene in de Prix St. George. Zondag maakten Tess en Urbilene hun debuut in de Intermediaire I.

Op zaterdag was Urbilene als eerste aan de beurt. Het losrijden begon goed maar Tess maakte een timingsfout door te laat een stappauze in te lassen. Hierdoor stond Urbilene er niet fijn aan toen ze de ring in moesten. De score bleef teleurstellend op 61,38% steken.
Direct na de proef met Urbilene begon de voorbereiding met Zaniro. Dat betekent snel afzadelen en Zaniro snel opzadelen. Hij liep fijn tijdens het losrijden en kon dit bewaren tijdens de proef. De juryleden waren overenthousiast over Zaniro zijn talent en dat zag je ook terug in de punten. Helaas sloop er een grote fout in de proef wat een zware onvoldoende opleverde en het opvolgende onderdeel ook niet helemaal tot zijn recht kwam. Desondanks behaalden ze een score van 65,59%.
Bekijk alle resultaten van de Masters of Dressage Prix St. George hier.

Zondag stond het debuut in de Intermediaire I van Tess en Urbilene op het programma. Dit leverde wat stress op. Ondanks dat verliep het losrijden goed en vandaag werd er geen timingsfout meer gemaakt. De proef bleef foutloos maar was wat te braaf gereden. Als combinatie vielen ze net buiten de prijzen met 65,13%! Een leuk feitje is dat dit voor Urbilene een record score is in de Intermediaire I.
Bekijk alle resultaten van de Masters of Dressage Intermediaire I hier.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.