Tess Mertens

Tess Mertens is het gezicht van De Hooifabriek. Ze is o.a verantwoordelijk voor de organisatie op stal, het fokprogramma en het trainen van de paarden. Tess is gediplomeerd instructrice en geeft les zowel op de accommodatie van De Hooifabriek als op verplaatsing.
Tess is succesvol met meerdere paarden tot en met de Grand Prix. Dit zowel op nationale wedstrijden (in België en Nederland) als op internationale wedstrijd.

Uitslag Zeeland Outdoor

De liefde voor paarden begon al vroeg, op haar achtste kreeg ze op de manege haar eerste rijlessen. Het duurde een hele tijd voordat Tess haar eerste paard kreeg. Voor haar vijftiende verjaardag kreeg ze de merrie Queen Of Light. Tess zetten met deze merrie haar eerste stappen in het wedstrijden rijden, de keuze viel op jumping. Later werd er resoluut voor dressuur gekozen.
Na haar humaniora volgde Tess via Syntra een 3 jarige opleiding en behaalde het diploma manege-uitbater, instructeur en fokker. Tijdens de opleiding kreeg ze de mogelijkheid om stage te lopen bij verschillende stoeterijen en handelsstallen zoals Stoeterij Jewel Court en handelsstal De Wachter. Tijdens deze periode trainde Tess bij Johan Rockx en ging ze regelmatig op trainingsweek bij Academy Bartels. Na een fijne periode trainen bij Johan Rockx heeft Tess de overstap gemaakt naar Karin Retera (internationaal Grand Prix jurylid, trainster en docent binnen de KNHS). Bij Karin Retera heeft Tess de overstap kunnen maken naar de Lichte Tour en is de basis gelegd voor de overstap naar de Zware Tour. Mede door de kennis die ze afgelopen jaren heeft opgedaan en met behulp van de PIXIO, heeft Tess (sinds Augustus 2017 ) ervoor gekozen om zich niet te binden aan een vaste trainer. Een goede beslissing want in september 2017 maakte Tess een geslaagd Grand Prix debuut met Urbilene.

Ambitie
Tess haar ambitie is heel duidelijk, Internationaal succesvol Grand Prix rijden. Met o.a de paarden Zaniro en Urbilene werkt ze hier heel gericht naar toe.
Je kan Tess volgen via de Facebook pagina van De Hooifabriek.

Urbilene
“Een topprestatie komt niet zomaar uit de lucht vallen, vooraleer je een goede prestatie kan neerzetten moet je samen met je paard het één en ander overwinnen…”

Tess geeft dressuurtraining aan ruiters en amazones van verschillende niveaus met als doel het beste uit het paard en de ruiter/amazone te halen. De trainingen worden steeds gegeven met veel respect voor het paard en met een vooraf bepaald doel voor ogen. Tevens is het ook mogelijk om een trainingsweekend te volgen bij Tess.

U kunt Tess volgen via de nieuws pagina en de Facebook pagina van De Hooifabriek. Via blogs deelt Tess haar persoonlijke ervaringen van producten en/ of diensten die zij dagdagelijks in een professionele sfeer gebruikt.
Voor meer informatie over Tess, trainingen of andere zaken kan u vrijblijvend contact op nemen.