Welzijn staat voorop

Om goede sportprestaties neer te kunnen zetten is training natuurlijk belangrijk. Het management rond een sportpaard is minstens even noodzakelijk. Bij De Hooifabriek wordt er alles aan gedaan om van een sportpaard een ‘Happy Athlete’ te maken, het welzijn van het sportpaard staat op de eerste plaats!

TessMertens135

Het voederregime is zo opgesteld dat de paarden maar liefst zesmaal daags voer krijgen (driemaal krachtvoer en driemaal hooi). Omdat vrije beweging zeer belangrijk is voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van een paard worden de paarden op De Hooifabriek elke dag meermaals uit de stal gehaald. De Hooifabriek beschikt over verschillende kleinere weiden waar sportpaarden veilig kunnen grazen. Een ‘Happy Athlete’ heeft ook sociaal contact nodig. Onze stallen zijn zo ingericht dat er sociaal contact is tussen de paarden.
Pensiongasten kunnen hiervan profiteren en merken duidelijk verschil bij hun paarden.

Om het best mogelijke uit uw sportpaard te kunnen behalen, moet het welzijn van het paard op de eerste plaats komen

Voor de fysieke gezondheid van de sportpaarden werkt De Hooifabriek samen met Dierenartspraktijk Perbeemd, Sporthorse Medical Diagnostic Centre BV  en de Universiteit van Gent. Daarnaast komt dierenfysiotherapeut Gisella Bartels met regelmaat de sportpaarden behandelen.