Stoeterij

De Hooifabriek richt zich op het fokken van dressuurpaarden. De fokdoel is een atletisch, lichtvoetig, correct gebouwd sportpaard, met grote aandacht voor het karakter van zijn fokproducten. Er wordt gestreefd naar een intelligent dressuurpaard met een ijverig meewerkend karakter.

De Hooifabriek is overtuigd van het belang van de merrie, de fokmerrie’s zijn talent -en predicaatvolle paarden uit bewezen merrielijnen. De hengsten worden gekozen uit de stamboeken KWPN, Oldenburg en Holstein. Vanaf het eerste moment wordt er niets aan het toeval overgelaten. De accommodatie bestaat uit 4 ruime merriestallen met camera bewaking, daarbij wordt er gewerkt met een birth-alarm.

Merrieveulens worden tot hun 3 jaar in kleine kuddes gehouden om op te groeien. De hengstenveulens worden verkocht.

hooifabriek_veulenWij geloven in een fokproject op maat van het paard: veulens worden in een kleine kudde gehouden tot 3 jaar. Na 3 jaar begint bij De Hooifabriek hun sportcarrière

De Hooifabriek waakt over de rendabiliteit en welzijn van het jonge paard op lange termijn. Een persoonlijke begeleiding en training van het jonge paard is daarom van prioritair belang, met als doel een langdurige succesvolle sportcarrière.

Voor meer informatie omtrent onze fokkerij kan u ons vrijblijvend contacteren.