Dressuurles

Tess krijgt regelmatig de vraag of het mogelijk is om van buitenaf dressuurles te volgen op De Hooifabriek. Vanaf welk niveau het mogelijk is om les te nemen? En of je een wedstrijdruiter moet zijn om les te nemen? In dit nieuwsartikel worden al deze vragen beantwoord. Lees snel verder!

Naast de pensionklanten geeft Tess ook dressuurles aan ruiters die op een andere stal of thuis gestald zijn. De dressuurlessen worden voornamelijk gegeven op de accommodatie van De Hooifabriek. De lesklanten kunnen genieten van een 20 x 60 binnenpiste met een spiegelwand en een 20 x 60 buitenpiste beiden met een top kwaliteit bodem. De Hooifabriek is gelegen in Loenhout (Wuustwezel) vlakbij de autostrade, en is zo makkelijk te bereiken vanuit Antwerpen, Brasschaat, Schoten, Sint Job in’t Goor, Schilde, Zoersel enz … maar eveneens vanuit de regio Hoogstraten, Rijkevorsel, Turnhout, etc.
Bij uitzondering kunnen dressuurlessen ook op verplaatsing.

Dressuurles voor wie en vanaf welk niveau
Tess geeft enkel individuele dressuurles aan ruiters met een eigen paard of pony, zowel aan de beginnende of de recreatie ruiter als aan de fanatieke wedstrijdruiter of nog aan een jonge ruiter die heel fanatiek is met zijn of haar pony maar ook een volwassene die zijn of haar kinderdroom wil waarmaken. Heb je de ambitie om wedstrijden te rijden of wil je het volgende seizoen een niveau hoger starten op wedstrijd? Komt je paard net uit een blessure of gaat je paard in de staak?
Elke ruiter die “goed” wil leren paardrijden is welkom! Tess vindt het belangrijk om duidelijke verwachtingen te bespreken en te analyseren waar de (eventuele) pijnpunten zitten. Zo kan er een zo realistisch mogelijke doel gesteld worden.
Voor wedstrijdruiters is wedstrijdbegeleiding mogelijk.

Wat is goed paardrijden
Goed paardrijden is natuurlijk een vrij algemeen begrip, voor Tess is goed paardrijden bewust bezig zijn om het paard o.a. rechter, sterker en leniger te maken met steeds het paarden welzijn voorop. Waarom doet het paard wat hij doet en hoe kan je dit rijtechnisch oplossen? Dát is de job van de dressuurtrainer om je daarin te begeleiden!
Per paard kijkt Tess hoe de rijtechnische problemen kunnen opgelost worden. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat het ene paard ronder in de hals moet gaan lopen maar dat kan evengoed betekenen dat een ander paard net niet ronder ingesteld moet worden. Het ene paard zal actiever moeten gaan lopen terwijl bij een ander paard net de energie moet gecontroleerd worden. Per paard wordt er dus een plan opgesteld!
Daarbij vindt Tess het belangrijk om de gezondheid van het paard steeds voorop te stellen. Het kan nodig zijn het management van het paard te herbekijken; de voeding, de weekplanning, het aantal uren vrije beweging, dit allemaal kan een groot effect hebben op de prestaties van het paard. Er kan ook aanbevolen worden om de hulp van een fysiotherapeut, zadelpasser of zelf dierenarts in te roepen. Ook hierbij begeleidt Tess haar lesklanten.
Wanneer dit allemaal samen komt wordt er veel vooruitgang geboekt!

Geïnteresseerd?
Ben je geïnteresseerd in dressuurles? Neem dan contact op met Tess via 0485/49.11.15 of stuur een mail naar tess@dehooifabriek.be.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.