It’s All Dressage 2018

Op donderdag 18 oktober reisde Tess met haar paarden Urbilene (Florestan I x Jazz) en Zaniro (De Niro x Rohdiamant) af naar De Kroo in Zeeland. Hier wordt sinds 2015 het meerdaags concours “It’s All Dressage” georganiseerd. Er wordt een nationale wedstrijd gereden met de allure van een Internationaal concours.

Een weekend bij De Kroo voelt voor Tess inmiddels als thuiskomen. Alles is erg goed geregeld, van concours boxen met een dik pak stro tot watervoorzieningen, goede elektra voor de vrachtwagens maar natuurlijk ook het ontbijt- en dinner buffet dat iedere dag weer klaar staat. Een strakke planning en vaste ringmeester zorgen voor een prettig verloop van de wedstrijd.

Donderdag: voorbereiding
Vrijdag was de eerste wedstrijddag maar donderdag was er de gelegenheid tot baanverkennen. Alle combinaties kregen ruim de tijd om in de wedstrijdring te trainen. Tess ging eerst met Zaniro de baan verkennen, hij vond het spannend maar liet zich goed bewerken. Daarna heeft ook Urbilene goed getraind in de wedstrijdbaan. Vervolgens konden de twee gaan rusten. Het was afwachten hoe vooral Zaniro zich zou gedragen in “de tent”.

Vrijdag: Prix St. George met Zaniro
Op vrijdag ochtend kon er opnieuw de baan worden verkend vanaf 07:30 uur. Omdat Zaniro de wedstrijdring best spannend vond heeft Tess hier opnieuw kort getraind. Urbilene werd ondertussen door “groom van dienst” Alfred aan de hand gestapt in de wedstrijdring. Rond 11:30 was het tijd voor de eerste proef. Tess en Zaniro kwamen uit in de Prix st. George samen met nog 24 andere deelnemers. Zaniro is na lange tijd weer wat wedstrijdritme aan het opdoen. Gecontroleerd een constante proef rijden was een van de doelen. De jury gaf mooie punten voor schouderbinnenwaarts, uitgestrekte- en verzamelde draf maar er waren ook heel wat spanningsmomenten. Met een eindscore van 62.412% kijkt Tess tevreden terug naar deze proef en eindigt nog op de 13e plaats.

Vrijdag: Grand Prix met Urbilene
De tweede proef van vrijdag was de Grand Prix met Urbilene. Er waren 8 deelnemers ingeschreven voor deze rubriek. Tess nam ruim haar tijd voor het losrijden en startte om 19:07 aan de wedstrijd. Eenmaal in de wedstrijdring kreeg de combinatie weinig tijd voordat de bel ging, maar de combinatie bleef geconcentreerd en hield focus. De proef verliep vlot maar Urbilene was vrij heet. De jury kon mooie punten kwijt, zoals een 8 voor de wissels om de pas, pirouette, piaffe en passage. Maar er slopen ook enkele dure fouten in de proef, zoals in de serie om de 2 en het zig zag appuyement in galop. Met een eindscore van 65.609% wist Tess een mooie 3e plaats te bemachtigen.

Zaterdag: Inter I met Zaniro
Zaniro had een rustige nacht achter de rug, dat was een hele geruststelling voor Tess. Overdag bleef hij nog onrustig maar Tess hield het onder controle dankzij de ervaringen op andere meerdaagse concours.
Tijdens het losrijden voelde Zaniro fit aan. In de ring was Zaniro minder kijkerig dan de voorbije dagen maar de turbo stond nog steeds aan. Tess eindigde op de 11e plaats met een score van 63.941% en werd daarmee op de valreep geselecteerd voor de grote finale met de kür op zondag.

Zaterdag: Kür met Urbilene
Een primeur voor zowel Tess als Urbilene, de kür. Met lichte spanning en veel zin startte de combinatie rond 19:17 uur aan deze uitdaging. Urbilene deed super haar best en gaf Tess een heel fijn gevoel. Ze scoorde 68,62% en behaalde opnieuw een mooie 3e plaats. Een geslaagd debuut!
Ontzettend leuk waren de reacties van toeschouwers en andere deelnemers van het concours. Tess kreeg o.a meerdere complimenten op haar manier van rijden en voorbrengen van Urbilene. Het gemak waarmee Urbilene passageert en piaffeert maakte veel indruk.

Zondag: Kür met Zaniro (Grote finale)
Urbilene en Zaniro hadden beiden een goede nachtrust gehad. Vandaag heeft Urbilene een vrije dag en mag Zaniro rond 17:30 weer in de ring verschijnen voor de kür in de Lichte Tour. Dit was voor Tess een leuk extra-tje omdat de grote finale geen bewust doel was van dit weekend. In de voorbereiding heeft de focus niet gelegen op de kür. Voor Zaniro was het ondertussen bijna 2 jaar geleden dat hij een kür liep. Hij kreeg veel spanning en hierdoor slopen er wat foutjes in. Met toch nog een nette 65.77% eindigde Tess op een 10e plaats.

Kortom een geslaagd weekend!

Sponsoring details:
Tess draagt tijdens de wedstrijd een horloge van Daniel Wellington (15% korting via kortingscode “DEHOOIFABRIEK”), een sport bh van Triaction by Triumph en rijdt met een zadel van Harry Dabbs. Tevens zijn de prestatie’s mogelijk gemaakt door HAVENS Paardenvoeders, Thielen Diervoeder en Move ‘N See – PIXIO.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.