Moeilijke start van FDE

Vandaag is de eerste wedstrijd gereden van het Flanders Dressage Event. Zaniro heeft zich de afgelopen 24 uur goed gedragen in zijn concoursbox.

De laatste keer dat hij in een concoursbox verbleef was tijdens Geldrop Hippique 2015. Toen ging het hem een stuk slechter af en dus is het fijn deze vooruitgang te zien.

Concoursboxen Flanders Dressage Event

De dag is vroeg begonnen voor Tess. Rond 07:00 uur startte de voorbereiding voor de ringverkenning. Dit kon tussen 07:30 uur en 08:30 uur. Zaniro vind de ambiance eng maar doordat Tess hem direct aan het werk zette verliep de voorbereiding goed. Ieder jaar is het Flanders Dressage Event een groot opgezet evenement en ook dit jaar is er flink uitgepakt met een stro-dorp, promotie stands en veel tenten en vlaggen.

Moeilijke start FDE

Later op de dag is de wedstrijd gereden. Terwijl de regen met bakken uit de hemel viel en het wedstrijd schema ietsje uitliep reden Tess en Zaniro los in de losrij piste. Rond 13:00 gingen zij de ring in. Ondanks de ringverkenning had Zaniro veel spanning. Tot drie keer toe toonde hij dit duidelijk bij K wat zich uitte in het omdraaien en weg willen rennen. Omdat hij moet leren presteren in deze ambiance bleef Tess rustig en stuurde Zaniro toch de ring rond. De punten bleven door dit optreden helaas achter.

Dit achter zich latende kijkt Tess weer vooruit, naar vrijdag 5 augustus. Dan komt ze opnieuw in actie met Zaniro in de Inter I. Deze proef wordt binnen gereden wat hopelijk voor minder spanning gaat zorgen.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.