Uitslag Zeeland Outdoor 2016

Zaterdag om 10:20 kwamen Tess en Zaniro voor het eerst in actie tijdens Zeeland Outdoor Dressage in de Prix St. George. 2 uur later kwamen ze opnieuw in actie, ditmaal met een Intermediaire I proef. Beiden met succes!

Tijdens het losrijden voor de Prix St. George liep Zaniro zeer fijn. Het was spannend of hij het kon volhouden in de kijkerige ring. Tijdens de proef legt Tess de focus op controle. Zaniro was goed bij de les en de proef verliep bijna foutloos. Het binnenkomen was niet netjes gereden en ook de pirouetten konden beter. Ze behaalden een 9 voor de uitgestrekte draf en ook de series scoorde hoog met een 7 en een 8. Tess en Zaniro behaalden een persoonlijk record van 67,83%! Met een miniem verschil van 0,13% behaalden ze de 2de plaats. Bekijk de hele Prix St. George proef hieronder. Voor de gehele uitslag van de Prix St. George klik hier.

2 uur na de Prix mocht Zaniro opnieuw in actie komen tijdens de Inter I. Hij voelde direct fijn en fris aan. In de proef scoorden het draf gedeelde opnieuw hoog, met o.a een 8 voor de uitgestrekte draf en voor een appuyement. Tijdens het losrijden liep hij goed door de pirouetten, helaas konden ze dit niet vast houden tijdens de proef. Opnieuw behaalden Tess en Zaniro een persoonlijk record en een 2de plaats. De score was 66,64%, slechts 0,07% minder dan nummer 1. De hele Inter I proef vind je hieronder. Voor de gehele uitslag van de Inter I klik hier.

Zondag mochten Tess en Zaniro om 18:28 aan de start komen in de Prix St. George. In de voormiddag werd Zaniro alvast rustig getraind. Tijdens het lostijden voor de proef voelde Zaniro opnieuw fijn aan. Het hoofddoel van de proef was opnieuw controle, vooral in de pirouetten. Net zoals op zaterdag verliep het drafgedeelte goed. Tijdens de voorbereiding van de eerste pirouette viel Zaniro in draf, Tess wilde dit herstellen maar Zaniro gooide zijn hoofd in de lucht en wilde het op een rennen zetten. Tess corrigeerde dit door hem stil en achteruit te zetten om vervolgens de pirouette nogmaals aan te rijden. De score op dit dubbel tellende onderdeel, een 0 en -2. Zonde, maar de rest van de proef verliep goed.
Ondanks de zware storing behaalden ze een score van 60,26%. Tess is tevreden en Zaniro heeft er weer veel van geleerd. Voor de gehele uitslag van de Prix St. George op zondag klik hier.

Het zonovergoten weekend was weer een succes. Zomerse warme dagen, goede organisatie en mooie scores beschrijven deze editie. Ben je benieuwd naar de scores van vorig jaar, lees dan het nieuws item Zeeland Outdoor 2015.

Het volgende evenement dat op de planning staat is Flanders Dressage Event 2016 in Meerdonk, België.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.