Zaniro officieel ZZ-Zwaar Zeeland Outdoor

Tijdens het tweede weekend van juli vond Zeeland Outdoor 2015 plaats. Een fantastisch georganiseerd meerdaags concours op de accommodatie van Ruitersport De Kroo aan de Boomdijk in Nieuw- en Sint Joosland! Tijdens deze 10e editie kwam Tess, samen met Zaniro (De Niro x Rohdiamant), zowel zaterdag 11 juli als zondag 12 juli aan de start in de subtop klasse ZZ-Zwaar.

Een mooi moment om de vooruitgang van het afgelopen jaar te meten. Tijdens Zeeland Outdoor 2014 moesten Tess en Zaniro zich namelijk vroegtijdig afmelden omdat Zaniro veel last had van spanning. In de gehuurde concoursbox, nadien in de vaste stal en tijdens de training kreeg Tess hem toen niet rustig. Met dank aan de organisatie kreeg Zaniro dit jaar direct een vaste stal toegewezen waar hij rustig naar buiten kon kijken en zich beter kon ontspannen.

Zaniro officieel ZZ-Zwaar Zeeland Outdoor

Zaterdag was de wedstrijd nog geen succes. Ondanks dat er vrijdag nog getraind was in de wedstrijd ring was er nog veel spanning. Tijdens de proef verloor Tess te veel de controle waardoor ze soms achter de feiten aan liep.
Zondag was er een 2de dag en dus ook een 2de kans. Zaniro was tijdens het losrijden heel fijn ontspannen en goed bij de les. Tijdens de proeven ontstond er nog iets spanning maar ze zetten toch een nette score neer. De combinatie kreeg van de hoofdjury maar liefst 67,71% met lovende woorden als “wat een fantastisch paard”! Commentaar waar Tess mee thuis kon komen. Gezien het grote verschil met de jury bij H werd de eindscore 63,14%. Goed voor een 5e plek. De 2de proef was minder netjes waar een score van 61,00% werd behaald.
Ondanks dat hoge scores zijn uitgebleven is Tess zeer tevreden over het weekend. Zaniro heeft weer veel geleerd en met punten als een 9 voor zijn uitgestrekte stap en achten in het draf gedeelte kunnen ze verder door trainen naar betere totaal scores.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.