Hooi seizoen start goed met 185 balen

Wauw! Er zijn maar liefst 185 ronde balen hooi geoogst, een oogst om heel blij van te worden. De balen zijn 120 x 90 centimeter (hoogte x diameter). Vorig jaar gaf de eerste snede hooi 96 balen. Het formaat nu is anders dan vorig jaar, hierdoor is de oogst qua hoeveelheid lastig met elkaar te vergelijken.

De weersvooruitzichten waren goed. Droog en zonnig met een licht briesje. Perfect weer om te maaien, drogen, wiersen en persen. Na een paar dagen schudden en keren was het gras klaar om te persen.

Panorama gemaaid gras

Voordat de pers aan de slag kan wordt het gras machinaal geharkt en in een mooi egaal zwad of wiers klaar gelegd. Dit zijn de strakke rechte banen gedroogd gras welke worden opgeraapt door de pers.

Geharkt gras

Het persen ging dit jaar in ronde balen van 120 x 90 wat resulteerde in 185 mooie balen. De onderstaande foto’s geven een beeld van hoe het er uit ziet als alle hooibalen nog in de weide liggen en als ze daarna netjes opgestapeld staan als ruwvoer voorraad.

Panorama ronde balen hooi

Panorama gestapelde ronde balen hooi

Niet lang nadat de laatste hooibaal werd omwikkeld met folie is het gaan regenen. Dat is goed want zo krijgt het gras direct weer water en kan het groeien voor een tweede oogst. De paarden bij De Hooifabriek kunnen gaan genieten van het hooi van eigen bodem.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.