Tweede plaats voor Zaniro subtop Oud Gastel

Op 6 maart kwamen Tess en Zaniro (De Niro x Rohdiamant) weer in actie tijdens de subtop te Oud Gastel in de klasse Intermediaire I. De voorbereiding verliep goed. Tijdens het losrijden was trainster Karin Retera aanwezig om aanwijzingen te geven. Dit was zeer fijn voor de bevestiging!

De accommodatie van Ruitersportcentrum Reigershof te Oud Gastel heeft een mooie maar kijkerige piste. Veel paarden hebben last van spanning in de wedstrijdring.
Tijdens het losrijden liep Zaniro ontspannen. De bevestiging van Karin Retera zorgde ervoor dat Tess met vertrouwen de wedstrijdring betrad. Zaniro kreeg wat spanning in de wedstrijd ring maar het was nog goed te controleren. Er was een fotograaf aanwezig, Zaniro reageerde helaas op het geluid van het fototoestel. Hierdoor ontstond er enkele storingen in zijn buurt, wat onvoldoendes opleverde. De oefeningen die vloeiend verliepen kregen hoge punten. Voor de uitgestrekte stap kregen zij een 7,5, en de uitgestrekte draf scoorde een 9! Het groeten voor en na de proef werd beloond met een 7 en een 8. De mooie punten konden de storingen wel iets goed maken maar voor een hoge eindscore was er te veel spanning.

Tess en Zaniro behaalden 62,96% en werden hiermee (met minder dan 0,5% verschil) tweede. Bekijk hier de uitslagen van subtop Oud Gastel.

Tweede plaats voor Zaniro subtop Oud Gastel

Leuk weetje: Op 9 maart 2014 liep Zaniro zijn eerste wedstrijd ooit! Tess startte hem toen in het Z2. Twee jaar later zijn ze succes in de Lichte Tour. De Hooifabriek heeft veel vertrouwen in Zaniro zijn talent. Er wordt dan ook nog veel verwacht van de combinatie Tess en Zaniro!

 

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.