Leerzaam wedstrijd weekend

Zaterdag 27 februari startten Tess en Zaniro voor het eerst op Belgische bodem in Massenhoven en zondag 28 februari was het Zaniro zijn Intermediaire I debuut in Oosteind. Achteraf gezien een leerzaam en bewogen weekend.

De starttijd voor zaterdag was gunstig. Tess en Zaniro moesten pas in de namiddag de ring in waardoor ze in de voormiddag nog rustig konden trainen. Het losrijden begon ontspannen, maar helaas kon Tess geen stijgende lijn vinden. Er ontstond al snel onrust in de piste. Een tweetal combinaties verleenden enkele keren geen voorrang en naderde daarom gevaarlijk dichtbij. Zaniro reageerde angstig en bouwde hierdoor spanning op. Deze spanning kon Tess niet voldoende laten afvloeien voordat de proef begon. De score bleef dan ook teleurstellend steken op 62,36%.

Zondag 28 februari was er direct een nieuwe kans. Tijdens het losrijden was er duidelijk minder spanning dan de dag ervoor. Tess kon zich goed voorbereiden, Zaniro liep fijn en hij was klaar voor de proef. De proef begon goed ondanks dat Zaniro onder de indruk was van de accommodatie. Na het draf gedeelte draaide Tess de verkeerde kant op waardoor de bel klonk. De concentratie was hierna niet meer optimaal waardoor er in het galop gedeelte foutjes ontstonden. Met een min 2 voor de programma fout en door de lage punten voor de pirouetten bleef de score helaas laag, 60,26%. De jury gaf ondanks de teleurstellende proef toch mooi commentaar: “Fijne proef om te kijken, jammer van programmafout, daarna was de concentratie wat minder. Mooie combinatie, succes!”

Tess zal hard verder trainen om op zondag 6 maart te Oud Gastel een mooie proef te laten zien! Zondag 20 maart zal er opnieuw gestart worden te Massenhoven.

Leerzaam wedstrijd weekend

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.