Keuring: PROK-predicaat KWPN

De eerste keuring voor Ilissirebe van De Hooifabriek (Belissimo M x Florencio) en Iron Lady RDP (Dark Pleasure x Dreamcatcher) is achter de rug. Beiden kwamen ze door de PROK keuring, hiermee behaalden ze het PROK-predicaat.

Wat is het PROK-predicaat?
Het KWPN stamboek heeft verschillende predicaten dat zij kunnen toekennen aan KWPN merrie’s. Deze predicaten zijn een graadmeter voor de kwaliteit van een merrie. PROK is de afkorting van project röntgenologisch onderzoek KWPN. Het PROK-predicaat wordt uitgegeven aan merrie’s die voldoen aan de röntgenologische eisen van het KWPN. Er worden standaard 22 foto’s genomen, o.a van de kogelgewrichten, spronggewichten en de achterknieën. Er wordt op verschillende aandoeningen gecontroleerd zoals spat, kogelartrose en OCD. Wanneer een merrie door de KWPN-beoordelingscommissie goed bevonden wordt, krijgt de merrie het PROK-predicaat. Dit wilt dus zeggen dat de merrie over goede botkwaliteit beschikt wat zeer belangrijk is voor de fokkerij, de merrie heeft dus een goede basis voor haar nakomelingen.

De Hooifabriek is zeer blij dat zowel Ilissirebe van De Hooifabriek als Iron Lady RDP dit belangrijk predicaat hebben gekregen. Er zal nu verder gewerkt worden naar de start van hun sportcarrière

.Keuring PROK-predicaat KWPNKeuring PROK predicaat KWPN 2

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.