2e plaats Tess en Zaniro troostfinale FDE 2016

De laatste dag van Flanders Dressage Event 2016 zit er op voor Zaniro en Tess. Op zaterdag 6 augustus kwamen zij in actie in de troostfinale van de Inter I. Rond 11:00 werden zij in de ring verwacht waardoor zij ’s ochtends op een mooie tijd aan de voorbereiding konden beginnen.

Zowel het losrijden als ook de proef werd net als vrijdag binnen gereden. Er heerste een rustige sfeer waardoor fijn losgereden kon worden. Tess mocht als één na laatste voor de jury verschijnen.

losrijden troostfinale Inter I FDE 2016

Als doel had Tess vandaag om Zaniro met controle door de ring te sturen. En dat is gelukt! Met nog wat lichte spanning reed Tess een nette proef zonder grote fouten.

Zaniro reageerde tijdens het stapgedeelte logischerwijs nog op het dichtslaan van een deur. Maar Tess hield zijn concentratie vast en reed de proef netjes uit. De score was 65,579% wat goed was voor een 2e plaats.

2e plaats Tess en Zaniro troostfinale Inter I FDE 2016

Tess kijkt na de moeilijke start van afgelopen woensdag toch terug op een leerzame week. De spectaculaire ambiance was misschien nog iets te veel van het goede voor Zaniro maar hij heeft er ongetwijfeld iets van opgestoken!

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.