Routine krijgen in de Grand Prix

12 en 18 november kwamen Tess en Urbilene aan de start in de Grand Prix tijdens de nationale wedstrijden in Dentergem en Massenhoven. Het doel van deze wedstrijden was routine krijgen in de Grand Prix.

Dentergem 12 november
De nationale wedstrijd te Dentergem was het Belgisch debuut van Urbilene. Op de mooie locatie begonnen Tess en Urbilene goed aan hun Grand Prix proef. Helaas ontstonden er in twee dubbeltellende onderdelen, de uitgestrekte stap en zig zag appuyement, een grote storing. Met een wisselend jury uitslag van 64%, 64,600% en 66,400% kwam de einduitslag op 65%.

Massenhoven 18 november
Tijdens de voorbereiding naar de wedstrijd in Massenhoven was Urbilene in topvorm. Met veel vertrouwen begonnen Tess en Urbilene aan het losrijden. Urbilene liep ontspannen en geconcentreerd tijdens het losrijden. Om 16:46 mochten ze aan hun proef beginnen. Vanaf het moment dat ze in de wedstrijdhal kwamen kreeg Urbilene veel spanning. Ze hield haar adem in en kwam terug op het been. Tess was hiervan verrast omdat Urbilene normaal nooit onder de indruk is van een accommodatie. Tess probeerde Urbilene op haar gemak te stellen en dit lukte helaas pas toen de proef bijna ten einde was. Er waren te veel fouten in de proef waardoor het eindresultaat op 62% bleef hangen.

Tess heeft veel geleerd van deze 2 wedstrijden. De werkpunten zoals bijvoorbeeld de appuyementen in draf en galop worden de komende weken aangepakt en komen ze opnieuw aan de start tijdens de nationale wedstrijd in Massenhoven van 2 december.

Sponsoring details:
Tess draagt tijdens deze wedstrijd een horloge van Daniel Wellington (15% korting via kortingscode “DEHOOIFABRIEK”), een sport bh van Triaction by Triumph (de nieuwe collectie vind je nu op de website) en rijdt met een zadel van Harry Dabbs. Tevens zijn de prestatie’s mogelijk gemaakt door HAVENS Paardenvoeders, Thielen Diervoeder en Move ‘N See – PIXIO.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.