Stijgende lijn in de Grand Prix met 66%

Tess heeft na haar Grand Prix debuut van vorige week direct doorgepakt en nam dinsdag 3 oktober deel aan de subtop wedstrijd te Beuningen. 12 deelnemers verschenen aan de start in de Zware Tour.

Met een gezonde spanning begon Tess aan de uitdaging om haar debuut score van 64.90% te verbeteren. Bij het losrijden was het vrij rustig waardoor Tess zich geconcentreerd kon opwarmen. De combinatie bouwde wel wat spanning op omdat de lat vrij hoog was gelegd met de nieuwe doelen. Het doel in de proef was vooral in het draf gedeelte gedurfder te rijden, zo moesten bijvoorbeeld de overgangen passage – piaffe – passage meer afgebakend zijn. Dit lukte goed tijdens de proef! Zo kregen ze bijvoorbeeld een 8 voor een overgang passage – piaffe – passage en zelfs een 9 voor een passage.
Helaas ontstonden er wat foutjes in het galop gedeelte. In het zag- zag appuyement in galop was Tess de tel kwijt en tussen de 2 pirouettes sprong Urbilene enkele wissels om de pas. Maar desondanks kon de jury ook mooie punten kwijt tijdens het galop gedeelte. Ze kregen bijvoorbeeld een 8 voor de serie om de 2 sprongen en de pirouette naar rechts.

De totale score kwam op 66%, hiermee behaalden ze een 4de plaats!
Met een super tevreden gevoel krijgt Urbilene vakantie en zullen ze daarna verder werken om de puntjes op de i te zetten.

Sponsoring details
Tess draagt tijdens deze wedstrijd een horloge van Daniel Wellington (15% korting via kortingscode “DEHOOIFABRIEK”), een sport bh van Triaction by Triumph (de nieuwe collectie vind je nu op de website) en rijdt met een zadel van Harry Dabbs. Tevens zijn de prestatie’s mogelijk gemaakt door HAVENS PaardenvoedersThielen Diervoeder en Move ‘N See – PIXIO.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.