Mijn Harry Dabbs Zadel past weer perfect!

Gisteren is Marielle Rovers van Equimaro langs geweest om mijn Harry Dabbs zadel van Urbilene te komen nakijken en zo nodig aan te passen. Urbilene heeft de laatste periode een grote ontwikkeling doorgemaakt, ondanks dat ik nog heel fijn zit in mijn zadel, was het tijd voor een check-up! 

Waarom moet een zadel nagekeken worden?
Het Harry Dabbs zadel van Urbilene is ongeveer een jaar oud. Toen het zadel aangemeten en afgeleverd werd was ik Urbilene nog aan het opbouwen na een blessure. Zij is ondertussen helemaal hersteld en in topvorm! De extra kilo’tjes zijn er af en er is spiermassa ontwikkeld. Ook wanneer je paard geen blessure heeft gehad en je het hele jaar traint verandert de bouw van het lichaam natuurlijk.
Wanneer een zadel nieuw wordt afgeleverd moet het zich de eerste weken zetten naar uw paard. De nieuwe wollen vulling gaat zich settelen waardoor de kussens wat platter worden. Het zadel van Urbilene werd de eerste keer na ongeveer 6 – 8 weken nagekeken. Tussendoor werd het nog eens aangepast en vandaag is het zadel voor de 3de keer nagekeken.

Mijn Harry Dabbs Zadel past weer perfect!

Hoe wordt het zadel aangepast?
Eerst wordt het zadel naast het paard nagekeken door Marielle. Ze checkt bijvoorbeeld of dat er geen drukplekken zijn ontstaan en of de kussens gelijk zijn. Bij Urbilene was het zadel iets naar rechts ingezakt. Dit komt deels doordat Urbilene op één hand iets schever is dan op de andere hand. Direct een wake up call dat ik daar nog meer aandacht aan moet besteden!
Super handig is dat Marielle de aanpassingen direct op locatie, in haar
camionnette, kan doen. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste moet je je zadel niet voor een paar dagen afgeven en tijd vrij maken om je zadel weer op te halen in de winkel. Verder is het heel leerzaam en je kunt met eigen ogen zien hoe aanpassingen worden gemaakt.
Een ander groot voordeel is dat Marielle het zadel, nadat het aangepast is, direct weer op je paard kan leggen en opnieuw kan bekijken. Wanneer nodig kan ze nog extra aanpassingen doen. Als het zadel perfect op je paard ligt is het tijd voor de laatste controle, het rijden met je paard. Door het gewicht van de ruiter en de bewegingen van het paard kan de balans van het zadel nog veranderen.
Deze service is super fijn! Marielle is in de ochtend mijn zadel komen nakijken en ik ben die avond direct met een perfect passend zadel op training kunnen gaan!

Ben je benieuwd naar de zadels van Harry Dabbs of de service die Marielle Rovers te bieden heeft? Kijk dan snel op de website van Equimaro of stuur direct een mail naar info@equimaro.nl.

Mijn Harry Dabbs Zadel past weer perfect!

Dit bericht is geplaatst in blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.