Grand Prix debuut Tess en Urbilene: 2de prijs met 64,90%

Tijdens de subtop wedstrijd te Beuningen stond voor Tess en Urbilene het Grand Prix debuut gepland. Met een resultaat van net geen 65% en een 2de plaats is dit debuut zeker geslaagd!

Na een succesvolle wedstrijd in de Intermediaire II, waar de combinatie 1e werd met 67.83%, was het tijd voor het debuut in de Grand Prix. Er werd een rustige wedstrijd uitgekozen en Tess stelde een gericht trainingsplan op in aanloop naar de wedstrijd.

Dinsdag 26 september was het dan zover. Losrijden in de binnenpiste en de proef in de buitenpiste. Het losrijden was zeer druk maar Urbilene had hier geen last van. Dankzij Urbilene, die goed bij de les was, kon Tess haar stress onder bedwang houden.
De proef verliep zonder grote fouten of storingen. Het begin van het draf gedeelte was iets aarzelend gereden door Tess. Maar Urbilene gaf veel vertrouwen waardoor Tess haar spanning los kon laten en echt tot rijden kon komen. Dit leverde zevens en achten op voor o.a de piaffe en de passage. In de galop kon de jury zevens kwijt voor het zig zag appuyement en een pirouette. De laatste ac-lijn met passage en piaffe bij a is een moeilijke lijn op het einde van deze zware proef. Maar Urbilene voelde absoluut niet moe aan en trok er nog extra aan om haar mooie passage en piaffe een laatste keer te tonen, dit gaf Tess een heel goed gevoel!

2de prijs tijdens Grand Prix debuut met 64,90%Helaas was er wat jury verschil, maar met een resultaat van 62,70% en 67,10% kwam het eindresultaat op een hele nette 64,90% en een 2de plaats. Hier is Tess natuurlijk ontzettend blij mee!

Tess bedankt al haar sponsoren voor hun ondersteuning naar de Grand Prix!

Sponsoring details:
Tess draagt tijdens deze wedstrijd een horloge van Daniel Wellington (15% korting via kortingscode “DEHOOIFABRIEK”), een sport bh van Triaction by Triumph (de nieuwe collectie vind je nu op de website) en rijdt met een zadel van Harry Dabbs. Tevens zijn de prestatie’s mogelijk gemaakt door HAVENS Paardenvoeders, Thielen Diervoeder en Move ‘N See – PIXIO.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.