Jaaroverzicht 2017

Het jaar is bijna ten einde, een mooi moment om terug te blikken op 2017 en nieuwe doelen te stellen. Zoals elk jaar waren er hoogtepunten en tegenvallers maar 2017 was vooral het jaar waarin een droom uit kwam. Lees snel verder!

Sportieve doelen
Het grote sportief doel van 2017 was Grand Prix starten met Urbilene. Ontzettend fier is Tess dat ze dit doel behaald heeft ondanks enkele onverwachte veranderingen. Eén van deze veranderingen was o.a dat Tess de samenwerking met haar vaste trainster Karin Retera stop zette in augustus en sindsdien geen vaste trainer heeft.
De nieuwe sportieve doelen voor 2018 zijn ambitieus. Tess wilt graag haar scores in de Grand Prix naar de 70% brengen en enkele mooie internationale wedstrijden staan op het programma. Ilissirebe van De Hooifabriek is in oktober 2017 zadelmak gemaakt en zal in het voorjaar 2018 voor het eerst in de ring verschijnen.

Jaaroverzicht 2017
Hoogtepunten
– Moyrebe van De Hooifabriek werd op 28 maart geboren, een stoer hengstje.

– Mercilas Daula van De Hooifabriek werd een klein maandje later geboren. Een grote merrie met een opvallende uitstraling.

– Urbilene geraakte weer helemaal fit en behaalde direct een mooie score tijdens de comeback tijdens Tess en Urbilene’s Intermediaire II debuut.

– Fokmerrie Defilé Daula is succesvol gedekt, Defilé Daula is drachtig van de hengst Rubin Royals OLD

– Tess en Urbilene winnen de Intermediaire II met 67,83%

– Het absolute hoogtepunt van 2017 was de 2de plaats tijdens het Grand Prix debuut met 64,90%

– De week na het debuut behaalden Tess en Urbilene de stijgende lijn in Grand Prix met 66%

– Ilissirebe van De Hooifabriek werd zadelmak gemaakt en bleek een paard met veel looplust en werkwilligheid. Een belofte voor de toekomst!

– Kwien Daula van De hooifabriek en Kroizette van De Hooifabriek werden verkocht met een dubbel gevoel. Ze worden gemist maar krijgen een mooie toekomst!

Tegenvallers
– Het sportief jaar begon tijdens het internationaal concours CDI Lier waar Zaniro in de Lichte Tour aan de start kwam. Door verschillende factoren was het een ware beproeving voor Zaniro en presteerde hij niet naar zijn kunnen.

–  Tijdens het CDI Lier liep Zaniro een blessure op en kreeg hij een mentale tik waardoor hij in 2017 niet meer in de ring verschenen is.

– Eind november kreeg Urbilene een onschuldige maar hardnekkige hoefzweer waar ze uiteindelijk ongeveer een maand last van had. Hierdoor moesten 3 grotere wedstrijden afgezegd worden o.a een kwalificatiewedstrijd in België.

Sponsors
Tess wilt graag al haar sponsors extra bedanken voor het vertrouwen in 2017! Mede dankzij hun samenwerking zijn er mooie sportieve successen geboekt. In 2016 waren reeds Daniel Wellington en Harry Dabbs Saddles voorgesteld. In 2017 kwamen hier nog Triaction by Triumph, HAVENS paardenvoeders, Thielen Diervoeders en tot slot ook Move’n See – PIXIO bij.

Er wordt met veel zin uitgekeken wat komen gaat in 2018!

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.