Defilé Daula drachtig van Ferdeaux

Het eerste veulen van 2016 wordt verwacht. Defilé Daula (Johnson x Jester x Pion) is drachtig van Ferdeaux (Bordeaux x Ferro x Zonneglans).

Nadat er in 2014 gekozen werd voor de bewezen hengst Quaterback is er dit jaar voor een jongere hengst gekozen.

Ferdeaux is een KWPN goedgekeurde hengst uit het jaar 2010. Hij is een nakomeling van de hengst Bordeaux. Ferdeaux kreeg tijdens het KWPN verrichtingsonderzoek hoge cijfers met een totaal van maar liefst 84 punten. Tijdens het verrichtingsonderzoek werd hij beschreven als een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. Zijn bereidheid tot werken en de manier waarop hij zich liet bewerken vielen op! Ferdeaux komt uit een zeer predicaatvolle moederlijn. Zo is moeder Part Two ( Ferro x Zonneglans) een ster preferent prestatie merrie, ze bracht reeds 2 Lichte Tour paarden.
Ferdeaux wordt succesvol uitgebracht door Kirsten Brouwers. Tijdens de KWPN/ISAH hengstencompetitie 2014/15 werd de combinatie 2de in de klasse L. Momenteel zitten Ferdeaux en Kirsten in de race voor een plekje voor het wereldkampioenschap jonge paarden in Verden.

Hier onder vind je een filmpje van de hengst Ferdeaux tijdens de hengstenshow 2015 te Van Uytert.

Defilé Daula is uitgerekend op 3 mei 2016. Inmiddels weten we dat op 4 mei 2016 Ferdeaux veulen Libideaux Daula van De Hooifabriek is geboren.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.