CDI*** Lier

Van 1 tot en met 5 maart vond CDI*** Lier plaats op de accommodatie Het Azelhof. Er was een druk programma, zowel voor de de jeugd als de senioren zijn er rubrieken. Tess en Zaniro kwamen aan de start in de Lichte Tour.

De vet check en het ring verkennen verliep woensdag volgens plan. De ring lag er heel mooi bij maar er was veel drukte rond de ring. Zaniro vond het spannend maar was braaf.
De Prix St. George stond gepland voor donderdagavond om 21:30. Donderdagochtend vroeg was er nog de gelegenheid om de wedstrijdring extra te verkennen, waar Tess ook graag gebruik van wilde maken. Helaas verliep dit niet volgens plan.

De nacht van woensdag op donderdag was het ontzettend beginnen waaien. De tent waar de paarden in stonden wapperde en maakte veel geluid door de wind. Zaniro was hierdoor gepanikeerd. ‘S morgens stond Zaniro druppend in het zweet, met diepe putten in zijn stal van het stuiteren en een schaafwond boven zijn oog. Tess besloot om geen ringverkenning te doen en Zaniro proberen te kalmeren. Zaniro kreeg oordoppen in en zijn soundless oornetje op. Hierdoor hoorde hij de wind en het geklap van de tent niet meer. Hij kalmeerde iets maar bleef ontzettend bang van het gewapper van tent boven zijn hoofd.Tess was in grote twijfel of ze zou blijven of naar huis zou gaan. Na overleg met de organisatie kreeg Zaniro een vaste stal aangewezen. Dit was natuurlijk ontzettend fijn! Zaniro was niet meer in paniek in de vaste stal maar was nog steeds ontzettend druk. Tess besloot toch om de Prix St. George ‘s avonds te rijden en daarna eventueel naar huis te gaan.

De Prix St. George ging naar omstandigheden redelijk. Er was veel beweging rond de ring en door de verlichting waren er veel schaduwen. Zaniro vond het ontzettend spannend maar bleef goed zijn best doen. Doordat Hij op stal zo druk geweest was, was hij echt moe. In de draf viel het niet zo op maar in de galop was er te weinig power. Dit kwam ook terug in de punten. Zaniro en Tess kwalificeerde zich niet voor de Kür maar mochten zaterdag de Inter I rijden.

Vrijdag was een rustdag, dit kon Zaniro goed gebruiken!

Zaterdag tijdens het losrijden voelde Zaniro nog niet helemaal fit aan. De proef begon goed, tot de eerste pirouette helemaal fout ging. Het moment dat Tess de pirouette in reed was er luid gehinnik vanuit de losrij ring te horen. Zaniro, die in opperste concentratie was, geraakte hiervan uit concentratie en viel in draf. Dit kon Tess in de pirouette niet oplossen. Hierdoor kregen ze voor de oefening 0 en 1 van de jury’s. De pirouettes tellen dubbel in de Lichte Tour. Hierdoor was een hoge score onmogelijk te behalen. Hieronder, in het filmpje van de proef, zie je op 4:09 dat het mis gaat in de pirouette.
Tot dit punt in de proef stonden Tess en Zaniro op een score van 68,682%. Helaas was het eindresultaat een teleurstellingen met 62,632% en een 10de plaats.


Sponsoring details
Tess draagt tijdens deze wedstrijd een horloge van Daniel Wellington (15% korting via kortingscode “HOOIFABRIEK”), een sport bh van Triaction by Triumph en rijdt met een zadel van Harry Dabbs. Tevens zijn de prestatie’s mogelijk gemaakt door HAVENS Paardenvoeders en Thielen Diervoeder.

Ondanks de teleurstellende resultaten is Tess ontzettend trots op Zaniro. De omstandigheden maakten het bijna onmogelijk voor hem om een fijn resultaat neer te zetten. Zaniro bleef zijn uiterste best doen en ondanks de super spannende ring liep hij door!
Voor Tess was het heel fijn te voelen dat Zaniro haar vertrouwde en echt zijn best deed voor haar.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.