Kwalificatiewedstrijd CDN Hulsterlo Zaniro

Op 10 april vond de eerste wedstrijd van het buiten seizoen plaats tijdens CDN Hulsterlo. Dit was tevens een kwalificatiewedstrijd voor Tess en Zaniro (De Niro x Rohdiamant). Zij kwamen aan de start in de Intermediaire I.

Kwalificatiewedstrijd
Om gekwalificeerd te worden voor een internationale wedstrijd moet je de selectieproef rijden. Voor de Lichte Tour is deze selectieproef de Inter I proef. Om in België deel te nemen aan een internationale wedstrijd moet je 2 x 64% scoren en om in het buitenland internationaal te starten moet je 2 x 62% scoren. Tess heeft reeds in Nederland mooie scores behaald in de Lichte Tour maar deze worden niet aanvaard door de Belgische federatie. Deze kwalificatiewedstrijden worden niet heel vaak uitgeschreven dus het was van belang dat Tess goed scoorde.

De eerste buitenwedstrijd is altijd spannend voor Zaniro. Stal Hulsterlo is een heel mooie, verzorgde accommodatie maar er is ook veel te zien voor Zaniro. Denk aan het terras en verschillende wedstrijdringen. Tijdens het losrijden voelde Zaniro al gespannen aan maar door vele overgangen te rijden bleef Tess de controle behouden. Helaas kreeg Tess Zaniro niet zo ver dat hij ging ontspannen, het was spannend hoe hij het ging doen in de ring.
Zaniro verraste door in de ring volledig te vertrouwen op Tess en zich te concentreren op wat er gevraagd werd. Tess had haar volledige concentratie nodig om Zaniro onder controle te houden waardoor er een programmafout ontstond. Dit was een dure fout, maar liefst 2% werd er van de eindscore afgehaald.
De score was een positieve verrassing, met 65,30%. Hiermee heeft Tess haar eerste score om internationaal te starten ruim gehaald.

Kwalificatiewedstrijd CDN Hulsterlo Zaniro

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.