Inseminatie Ilissirebe van De Hooifabriek met Guardian S

De Hooifabriek heeft dit jaar gekozen om Ilissirebe van De Hooifabriek (Belissimo M x Florencio x Zeoliet) te laten insemineren met Guardian S (Bodyguard Moorland x Trento B x Michelangelo).

3 jaar geleden beviel stermerrie Caunrebe (Florencio x Zeoliet) van een Ilissirebe. Stermerrie Caunrebe heeft als fokmerrie op De Hooifabriek nog een hengstveulen, Kordeaube van De Hooifabriek (Bordeaux x Florencio x Zeoliet), ter wereld gebracht. Caunrebe werd begin 2016 verkocht aan de familie Decoster en haar dochter zal dit jaar haar plaats als fokmerrie innemen.

Ilissirebe komt uit een zéér predicaatvolle merrielijn. Zelf heeft Ilissirebe reeds het PROK-predicaat gekregen. Moeder Caunrebe heeft het Ster en PROK- predicaat. Zowel haar grootmoeder, als overgroot moeder hebben het Keur en Preferent predicaat. Wanneer je verder kijkt naar haar tantes en nokels zie je ook hier veel predicaten. Dit maakt dat Ilissirebe zeer interessant is voor de fokkerij, los van het feit dat de vader Belissimo M één van de succesvolste hengsten is van de laatste jaren.

Er werd gekozen om Ilissirebe te dekken met de in 2011 geboren hengst Guardian S. Guardian S komt zelf ook voort uit een indrukwekkende merrielijn. Zijn moeder heeft het sport en elite predicaat en zijn grootmoeder het preferent predicaat. Wanneer Ilissirebe drachtig is, heeft het veulen alvast indrukwekkende stamboekpapier!

Binnen 18 dagen zullen we een scan uitvoeren om te zien of Ilissirebe drachtig is van Guardian S.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.