Zorette drachtig van Johnson

Sportmerrie Zorette (Belissimo M x Contango) is drachtig van Glock’s Johnson TN (Jazz x Flemmingh). De Hooifabriek heeft de verrassende keuze gemaakt om Zorette te dekken en voor één jaar de sport op de 2de plaats te zetten.

Zorette is een nakomeling van de hengst Belissimo M. Belissimo M is één van de succesvolste dekhengsten van de laatste jaren. Hij heeft maar liefst 43 goedgekeurde zonen en 69 staatspremie dochters! Hij presteerde zelf op het hoogste niveau onder dressuur amazone Hayley Beresford. Ze stonden op de short list voor de Olympische Spelen van 2012, maar grepen net naast een startplek. Ook langs moederskant is Zorette zeer interessant gefokt. De 2 zeer invloedrijke hengsten Contango en Ferro zijn haar grootvader en overgrootvader.

Zorette drachtig van Johnson

De Hooifabriek heeft gekozen voor de KWPN goedgekeurde hengst Glock’s Johnson TN (Jazz x Flemmingh). Johnson werd geboren in 2002. Hij werd als 3 jarige kampioen van de KWPN hengstekeuring. In september 2013 maakte Johnson zijn debuut in de Grand Prix met maar liefst 74%! Op dit moment staat Johnson samen met zijn ruiter Hans Peter Minderhout op nummer 18 in de FEI wereldranglijst.
Glock’s Johnson TN is een belangrijk teamlid voor het Nederlandse team tijdens WEG 2014.

Ook in de fokkerij heeft Johnson zich reeds bewezen ondanks zijn jonge leeftijd. Er lopen meer dan 20 nakomelingen Z2-dressuur of hoger en meer dan 15 dochters behaalden tijdens de aanlegtesten een score van 80 punten of hoger. Defilé Daula (Johnson x Jester), een fokmerrie van De Hooifabriek behoort tot deze groep.

Zorette is uitgerekend op 27 mei 2015.
Op 16 juni 2015 is Zorette bevallen van Kroizette van De Hooifabriek.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.