WEG 2014 in Normandië

Het is bijna zo ver, van 23 augustus tot 7 september zijn de wereldruitersspelen. Het vierjaarlijks terugkerend evenement, dat de meest uiteenlopende disciplines uit de paardensport bijeen brengt, wordt dit jaar in Normandië gehouden.

Er komen maar liefst 76 nationaliteiten aan de start in acht disciplines. Vier van deze zijn Olympische disciplines (dressuur, jumping, eventing, para-dressuur).  De andere vier disciplines zijn voltige, mennen, reining en endurance. Hiernaast zullen horse-ball en polo gedemonstreerd worden.

23 augustus is er de grote openingsceremonie, hierbij zullen er nabij de 100 paarden en 300 artiesten een grote show geven met 3D effecten. 25 augustus gaat WEG 2014 dan echt van start.

WEG 2014 Normandie

Dressuur
Op 25 en 26 augustus vindt de team Grand Prix plaats, waarbij de team medailles worden verdeeld. Een team bestaat uit 3 of 4 leden. Wanneer een team uit 4 combinaties bestaat, zullen de beste 3 uitslagen meegenomen worden in het eind resultaat. De beste 30 combinaties uit de Grand Prix zullen op 27 augustus strijden tijdens de Grand Prix Special om de eerste individuele medaille. 29 augustus vindt het tweede deel van de individuele medailles plaats, de kür op muziek. De beste 15 combinaties van de Special strijden hierin om de medailles. Er mogen per land maar 3 combinaties aan de start komen.

Tijdens WEG 2010 in Kentucky won het Nederlandse dressuur team goud, Groot Brittannië zilver en het Duitse team brons. De Grand Prix Special en de kür op muziek had de zelfde Winnaars. Edward Gal met Totilas won Goud (91.800 % en 85.708 %), Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris zilver (85.350 % en 81.708 %) en Steffen Peters met Ravel brons (84.900 % en 78.542 %).

De winnende teams van WEG 2010 bestaan dit jaar uit:

Team Nederland
– Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P. (Jazz x Ulft)
– Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN (Jazz x Flemmingh)
– Edward Gal met Glock’s Undercover N.O.P. (Ferro x Donnerhall)
– Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro N.O.P. (Gribaldi x Hemmingway)

Update: Op 21 augustus, exact 2 dagen voor de openingsceremonie van de WEG 2014, raken er twee paarden van het Nederlandse team geblesseerd, Glock’s Undercover N.O.P. en Kingsley Siro N.O.P. Edward Gal, die zijn gouden medailles gaat verdedigen, heeft nog een tweede paard Glock’s Voice. Glock’s Voice is de volle broer van de door Tess getrainde Zaniro. Daniëlle Heijkoop zal vervangen worden door Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P

Vervangers
– Edward Gal met Glock’s Voice (De Niro x Rohdiamant)
– Diederik van Silfhout met Arlando N.O.P (Paddox x Mytens xx) 

Team Groot Brittannië
– Charlotte Dujardin met Valegro (Negro x Gershwin)
– Michael Eilberg met Half Moon Delphi (Dimaggio x Westwall
– Carl hester met Nip Tuck (Don Ruto x Animo)
– Gareth Hughes met Dv Stenkjers Nadonna (Donnerschlag x Fruhling)

Team Duitsland 
– Helen Langehanenberg met Damon Hill NRW (Donnerhall x Rubinstein)
– Kristina Sprehe met Desperados FRH (De Niro x Wolkenstein II)
– Isabell Werth met Bella Rose (Belissimo M x Homenstein)
– Matthias Alexander Rath met Totilas (Gribaldi x Glendale)

Update: Op 20 augustus is bekend gemaakt dat medaille kanshebber Matthias Alexander Rath met Totilas niet aan de start zullen komen tijdens WEG 2014. Na een trainingskamp van het Duitse team, waar Totilas in eerste instantie zijn top vorm toonde, geraakte hij geblesseerd. Hij zal vervangen worden door Fabienne Lutkemeie.

Vervanger
– Fabienne Lutkemeie met D’Agostino (Don Frederico x Weltmeyer) 

Last but not least hierbij het Belgisch team:
Claudia Fassaert met Donnerfee (De Niro x Rosenkavalier)
– Aurence Vanommeslaghe met Avec Plaisir (A Jungle Prince x Hitchcock)
– Julie De Deken met Lucky Dance (Lucky Lionell x Placido-Sun)
– Jeroen Devroe met Eres DL (Sir Lui Van De Zuuthoeve)

Benieuwd naar alle deelnemers, klik dan hier.

Houd de Facebook pagina van De Hooifabriek in de gaten voor alle hoogte punten van WEG 2014 dressuur.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.