Geldrop Hippique 2015

Van 25 september tot 11 oktober vindt Geldrop Hippique plaats op de accommodatie van ruitersportcentrum manege Meulendijks. Een 17 daags evenement met dressuur, springen en mennen. Er worden in alle disciplines rubrieken uitgeschreven vanaf de beginnende wedstrijdruiter in de B tot en met de geroutineerde wedstrijdruiter in de Grand Prix.

Tess maakt tijdens Geldrop Hippique subtop op 6 en 7 oktober haar indoor debuut met de merrie Urbilene (Florestan I x Jazz) in de Prix St. George. Met Zaniro (De Niro x Rohdiamant) komt Tess aan de start in het ZZ-Zwaar. Op 5 oktober werd de reis naar Geldrop gemaakt, de paarden verbleven gedurende het evenement in de concoursboxen voorzien door de organisatie.

Geldrop Hippique 2015 binnenpisteTess en Urbilene zijn nog maar 3 maanden een combinatie en zijn elkaar nog volop aan het leren kennen. Urbilene is een heel nuchtere merrie wat ook bleek tijdens de baanverkenning. Ze liep heel fijn door de sfeervolle wedstrijdring, de voorbereiding was optimaal! Op de wedstrijddag zelf verliep het losrijden soepel, ondanks dat de starttijd 20 minuten uitliep bleef Urbilene fris. Het eerste deel van de proef verliep goed, helaas verloor Tess enige controle in het galop gedeelte. De score bleef steken op 61,23%. De jury’s waren te spreken over de combinatie en vonden Urbilene een stoer paard. Ze gaven als tip mee om aan de buiging te werken en aan de verzameling. In de aanloop naar de volgende wedstrijd op 19 november tijdens Indoor Oosteind zal hier aan worden gewerkt.

Geldrop Hippique Urbilene

Zaniro was niet blij met de overnachting in de concoursbox. Hij heeft ontzettend veel stress wanneer hij op een onbekende stal staat. Hij neemt geen moment rust en eet niet. Hierdoor verdoet hij natuurlijk ontzettend veel energie. Tijdens de training kwam Zaniro wel tot rust, en kon er goed getraind worden. Zaniro ontspande sneller dan verwacht tijdens het losrijden voor de proef. In de wedstrijdring kreeg Zaniro toch wat last van spanning waardoor er enkele kleine storingen ontstonden. Tess hield er toch een fijn gevoel aan over. Helaas beoordeelde de jury de proef met slechts 60,28%. Ondanks de tegenvallende score is Tess zeer fier op Zaniro die dit concours goed heeft doorstaan. Met name in de concourboxen en kijkerige piste. Op naar het volgende meerdaags concours in Nieuw- en Sint Joosland.

Geldrop Hippique Zaniro

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.