It’s all Dressage

Van 16 tot en met 18 oktober wordt het KNHS subtop meerdaags concours It’s all dressage georganiseerd op de accommodatie van De Kroo Ruitersport te Nieuw en St. Joosland. Het 3-daags subtop evenement wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd met het idee om nationale ruiters de sfeer van een internationale wedstrijd te laten ervaren.

Een totaal concept, van concours box tot ontbijt- en dinner buffet wat tot in de puntjes georganiseerd is. Op vrijdag en zaterdag zijn de selectie proeven gereden om de finale plaatsen te bepalen per klasse. De beste 8 per klasse rijden de kür op muziek.

Op donderdag 15 oktober is Tess thuis op tijd vertrokken richting De Kroo. De ervaring van voorgaande meerdaagse leert dat Zaniro ruim de tijd nodig heeft om te acclimatiseren. Met een training op locatie en goede nachtrust was de combinatie vrijdag klaar voor de eerste proef. Een 5-tal jury’s zaten klaar om deze ZZ-Zwaar proef te beoordelen. De glazen wand aan de kant van het Grand Café vond Zaniro erg spannend. Dit maakte het starten van de proef moeilijk en leverde minpunten op door de 45 seconden regel te overschrijden. Ondanks dat, eindigde Tess op een mooie 4e plaats. Een prestatie om trots op te zijn met een ere ronde als gevolg.

De volgende ochtend, zaterdag 17 oktober, zijn Tess en Zaniro in de vroege morgen de ring gaan verkennen. Vooral omdat Zaniro de glazen wand aan de A-zijde erg spannend vond. Rond 14:00 uur konden Tess en Zaniro aan de start verschijnen. De A-zijde was weer spannend maar beiden begonnen sterk aan de proef. De combinatie bewees zich opnieuw met een eindscore van 62.00%, voldoende om bij de eerste 5 te eindigen en een ere ronde te rijden.

It's all Dressage

De scores van vrijdag en zaterdag resulteren automatisch in een finaleplaats op zondag 18 oktober, de kür. Met spanning kijkt de combinatie uit naar deze proef.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.