Noubilé Daula van De Hooifabriek (Rubin Royal x Johnson x Jester)

Op zaterdag 14 april in de namiddag is Defilé Daula bevallen van een merrieveulen, Noubilé Daula van De Hooifabriek. Hoe vlot de bevallingen de laatste jaren gingen, zo fout is het dit jaar gegaan. Lees verder voor het verloop.

Noubilé Daula van De Hooifabriek (Rubin Royal x Johnson x Jester) is ondanks moeilijke eerste uren een attent, sociaal veulen met de lieve uitstraling van haar moeder Defilé Daula. De bevalling verliep niet heel vlot, Noubilé had een beentje dat nog opgevouwen zat. Dankzij een snelle interventie kwam Noubilé toch vrij snel op de wereld. Binnen no-time stond ze recht en vond ze de weg naar de melk. Noubilé deed het super!

Defilé Daula had het moeilijker, na zich lange tijd sterk te houden en te vechten heeft ze het niet gered. Ongeveer 4 uur nadat Noubilé op de wereld kwam was ze moederloos. Ondanks het groot verdriet om Defilé Daula moest er direct actie ondernomen worden voor Noubilé. De verschillende opties werden besproken, een pleegmoeder die haar veulen verloren had of een pleegmoeder die hormonaal behandeld is. Er werd beslist om naar dierenartsenpraktijk Katona te rijden. Zij zijn gespecialiseerd in pleegmoeders die hormonaal behandeld zijn en is op minder dan 30 minuten van De Hooifabriek gelegen. De trailer werd ruim met stro gevuld en Noubilé werd in de trailer gezet. De rit naar DA Katona zat Tess in de trailer om Noubilé gerust te stellen. Vooraf was er contact en na enkele vragen over het veulen, oa type veulen en grote van het veulen, werd er een pleegmoeder klaar gezet.
Aangekomen kreeg pleegmoeder Lola een spuitje om (vals)weeën op te wekken. Noubilé werd eerst via een luikje voorgesteld aan haar nieuwe moeder. Dit ging heel vlot en al snel konden ze rechtstreeks kennismaken. Pleegmoeder Lola was direct blij met “haar” veulen. De volgende uren werden ze via camera gevolgd maar alles verliep heel vlot.

Noubilé leerde uit een bakje extra melk drinken en woensdag 18 april mochten ze naar huis. Noubilé heeft nog 2 weken extra melk bij gekregen.
3 weken later doen Noubilé en pleegmoeder Lola het heel goed.

Naam
Het zoeken naar een naam was heel moeilijk. Door het verdriet om Defilé Daula kon er niet veel vreugde zijn om het gezonde veulen. Noubilé Daula van De Hooifabriek is een samenvoeging van n’oublie jamais (vergeet het nooit) en Defilé Daula, een naam met betekenis!

In het nieuwsartikel, Defilé Daula drachtig van Rubin Royal OLD, vindt u informatie over de afstamming van Noubilé Daula van De Hooifabriek (Rubin Royal x Johnson x Jester). Het verdriet om Defilé Daula is nog heel groot, op termijn komt er een nieuwsbericht over haar.

Bedankt
Tijdens deze nacht zijn heel veel mensen komen helpen. Hiervoor wilt Tess iedereen nogmaals bedanken!

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.