Veulens 2015 gespeend

De herfst is in aantocht en zo ook het einde van het veulenseizoen 2015. Het was een vruchtbaar jaar voor De Hooifabriek. Alle drie de veulens werden gezond en wel geboren en ook de merrie’s hebben het goed gedaan.

Met twee merrie veulens, Kwien Daula van De Hooifabriek (Quaterback x Johnson) en Kroizette van De Hooifabriek  (Johnson x Belissimo M) en een hengsten veulen, Kordeaube van De Hooifabriek (Bordeaux x Florencio) wordt er tevreden terug gekeken. Dit was het gedroomde scenario!

Kwien Daula is uitgegroeid tot een zeer groot, nuchter veulen. Ze heeft een wit knolletje op haar hoofd in de vorm van een ruit. Ze wordt vast en zeker een opvallend paard, haar mooie koffievos kleur is om te beginnen al prachtig.
Kroizette werd heel klein geboren. De eerste dagen was het spannend hoe dit kleine veulentje het zou doen. Ze bewees al snel dat ze een pittig dametje is. Ondanks haar formaat, is ze duidelijk aanwezig en neemt ze haar plaats in. Met zeer veel actie in haar benen en een stoere houding kan je haar niet missen. Het is spannend afwachten hoe ze zal groeien.
Kordeaube was de laatste in rij. Een stoer hengsten veulen dat zijn mannetje kan staan tussen de twee dames. Hij is een opvallende verschijning die nu al drie goede gangen heeft.

Veulens 2015 gespeend

De twee merrie veulens zullen de volgende twee jaar samen op De Hooifabriek opgroeien. Ze trekken de komende tijd samen op, zowel in de stal als in de weide.
Hengsten veulen Kordeaube zou in eerste instantie verkocht worden, maar door zijn opvallend goede beweging is besloten dit niet te doen. Trainster Karin Retera wilde voor de helft eigenaar worden en verzorgt de komende twee jaar de opfok. Met merrie Iron Lady RDP (Dark Pleasure x Dreamcatcher) heeft De Hooifabriek reeds een vergelijkbare samenwerking.

Komend jaar zal helaas minder vruchtbaar jaar zijn als dit jaar. Caunrebe is niet drachtig en Zorette is ondertussen terug in de sport. Defilé Daula is drachtig van Ferdeaux. Hiermee verwachten we volgend voorjaar één Ferdeaux veulen.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.