Eerste snede hooi

De eerste snede hooi heeft geresulteerd in een mooie oogst van maar liefst 96 balen voordroog hooi. De start van het hooi seizoen 2015 is hiermee goed begonnen. Het hooi is langstengelig, stof- en onkruid vrij en zal worden gevoerd aan de (pension) paarden van De Hooifabriek.

Voordat je de balen hooi kan persen moet je het gras wiersen. Het wiersen zorgt ervoor dat het gedroogd gras in lange rijen klaar ligt. De balen hooi zijn verpakt in folie, zo kunnen ze buiten opgeslagen worden.

Eerste snede hooi

Wil je wel eens zien hoe deze folie balen worden gemaakt? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Vorig jaar werd er aan het eind van het seizoen hooi te koop aangeboden. Als de oogst van 2015 het toelaat zal er ook dit jaar hooi verkocht worden.

In de winterperiode van 2016/2017 zijn er weer grote balen voordroog hooi voor paarden te koop.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.