Eerste scores outdoorseizoen binnen voor Rowelt

Nadat de oefendressuur wedstrijd op 7 maart een succes was, was het tijd voor het echte werk.
De officiële comeback van Rowelt was tijdens de subtop wedstrijd op 28 maart te Hippisch Centrum Hulten.

Tess en Rowelt reden een foutloze proef maar veel te braaf. Ze behaalden toch een plek bij de bovenste helft van de combinaties met 60,39%. Dat zij er lang uit gelegen hebben bleek tijdens de subtop wedstrijd in Oude-Tonge. De routine ontbreekt nog een beetje. Zo werd er tijdens het losrijden te voorzichtig en afwachtend los gereden. In de ring was Rowelt niet scherp genoeg aan de hulpen waardoor er veel fouten inslopen.

Eerste scores outdoor seizoen binnen voor Rowelt

Er werd gezocht naar een subtop wedstrijd met als doel over deze teleurstelling heen te stappen. In Delft kon Tess nog last minute terecht. Dank hiervoor aan de organisatie!
Het losrijden gebeurde veel gedurfder waardoor Rowelt er mooi aanstond. Tijdens de proef ontstonden er geen grote fouten maar alles moet nog meer afgewerkt worden. Het is goed geweest om na Oude-Tonge snel een nieuwe wedstrijd te gaan rijden. Het resultaat was goed, het vertrouwen is direct terug en een leuke bijkomstigheid was dat Tess en Rowelt naar huis gingen met een 4e plaats. Ze behaalden een score van 63,88%.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.