Oefendressuur wedstrijd met Rowelt

Een keer per maand wordt er op Manege Olympic te Uden een oefendressuur georganiseerd, gejureerd door Grand-Prix juryleden. Dit is een super leerzame ervaring wanneer je bijvoorbeeld een klasse hoger wil gaan starten of een lange tijd niet gestart bent.

Rowelt is sinds november 2014 weer rustig aan het werk. Voorzichtig heeft Tess de training opgebouwd gedurende 4 maanden. Midden december 2014 kregen Tess en Rowelt groen licht om verder door te trainen naar het echte werk. Op deze korte tijd heeft Rowelt veel gewonnen aan souplesse en kracht. Deze oefendressuur is gereden om te testen hoe ver de combinatie staat om vervolgens terug te kunnen keren in de dressuurring.

Tess en Rowelt reden een Prix St George proef. Tijdens het losrijden werden zij bijgestaan door trainster Karin Retera. Tijdens de proef bleef Karin door middel van een draadloos headset systeem, met microfoon en oortjes, Tess begeleiden. Rowelt mist nog kracht maar desondanks was het een geslaagde proef. De proef werd beoordeeld met 63%.

Oefendressuur wedstrijd met Rowelt

Tess zal nu verder door trainen naar hun officiële start. Deze is reeds gepland op 28 maart te Hippisch Centrum Hulten.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.