Zaniro op oefendressuur in Uden

Sinds midden december wordt de talentvolle Zaniro door Tess getraind. In korte tijd werden ze een hechte combinatie. Zaniro heeft nog weinig ervaring op andere locaties, er wordt hem dan ook de tijd gegeven ervaring op vreemd terrein op te doen. Er is gekozen om rustig in het Z2 te beginnen.

Elke maand wordt er een oefendressuur op Manege Olympic te Uden georganiseerd. Afgelopen vrijdag is Zaniro hier voor het eerst in actie gekomen. Net zoals voor een officiële wedstrijd werd hij gewassen en gevlochten.

Aangekomen op manege Olympic konden we direct beginnen met opzadelen en losrijden. De trainster van Tess, Karin Retera, was aanwezig om het losrijden en de proef te begeleiden. Met behulp van een draadloos headset systeem, met microfoontje en oortjes, werden er ongestoord aanwijzingen gegeven. Zaniro gedroeg zich voorbeeldig, hij had veel vertrouwen en luisterde goed naar zijn ruiter.  We reden 2 proeven, tijdens de eerste proef werd Tess rechtstreeks begeleid door Karin met de draadloze headset. Alle 2 de proeven werden gejureerd door Dhr. J. Wolfs en Mw. J. Wolfs (Grand Prix-jury leden) en tevens gefilmd. Beide jury leden waren enthousiast over het talent van Zaniro.

23 februari zal Zaniro nog een oefenronde lopen. Deze vindt plaats op de officiële wedstrijd in Oud Gastel op het Ruitersportcentrum Reigershof waarbij hij HC zal starten.

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.