Bezoek dressuur Olympische Spelen 2012

De Hooifabriek was aanwezig op de Olympische Spelen 2012 te Londen. We hadden tickets voor de Grand Prix special op 7 augustus en de Kür op muziek op 9 augustus in het Greenwich Park. In de Grand Prix en de Grand Prix Special reden de ruiters voor team medaille en tijdens de kür op muziek reden zij voor individuele medaille.

Bezoek dressuur Olympische Spelen 2012

De uitslag van de Grand Prix en Grand Prix Special vormen samen de eindstand van de teams dressuur. Deze lag zeer dicht bij elkaar. De bronzen medaille was voor Nederlandse team (Adelinde Cornelissen op Parzival, Edward Gal op Undercover en Anky van Grunsven op Salinero) met 77.124. De zilveren medaille was het Duitse team (Helen Langehanenberg op Damon Hill, Dorothee Scheider op Diva Royal en Kristina Sprehe op Desperados) met 78.216. Goud kwam verdiend in handen van het Britse team (Charlotte Dujardin op Valegro, Carl Hester op Uthopia en Laura Bechtolsheimer op Minstral Hojris) met 79.979.

De Kür op muziek was uitzonderlijk spannend, de top 9 scoorde boven de 80%! Brons was voor Laura Bechtolsheimer op Minstral Hojris met 84.339%. Op afstand was zilver voor Adelinde Cornelissen op Parzival met 88.196%. De uitschieter was Charlotte Dujardin op Valegro met maar liefst 90.089% die voor de 2de keer op deze Olympische Spelen goud won.

Winnaars dressuur Olympische Spelen 2012

Het was een unieke ervaring en we kijken uit naar de Olympische Spelen 2016 in Rio.

 

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.