Workshop Trainen met de hartslagmeter

Op zaterdag 17 september staat de workshop “Trainen met de hartslagmeter” op het programma. Carolien Munsters verzorgt deze leerzame dag. De workshop bestaat uit twee onderdelen die op elkaar aansluiten.
Deel 1) “Hoe train ik een paard”
Deel 2) “Ruiter- paard interactie”

Elk deel bestaat uit een theorie- en een praktijk gedeelte. Het praktijk gedeelte is een demo met een aantal heel verschillende combinaties. Ben je benieuwd naar wat deze workshop precies inhoud, lees dan verder en schrijf je tijdig in voor deelname.

Deel 1) Hoe train ik een paard
Tijdens de workshop “Hoe train ik een paard” kijkt Carolien naar de sportfysiologie van het paard. Aan de hand van theorie legt zij eerst uit hoe je optimaal traint en wat de trainingsprincipes zijn. Er wordt uitgelegd hoe je de dagelijkse training en de training richting de wedstrijd zou moeten opbouwen. Dit alles vanuit het fysieke standpunt! Er zal daarna een demo volgen met een aantal combinaties waarbij de theorie in praktijk wordt omgezet. Tijdens de demo zal er met behulp van de hartslagmeter gekeken worden naar de fysieke conditie van het paard en hoe je een training verder optimaliseert. Daarna kan je zelf thuis aan de slag!

Deel 2) Ruiter- paard interactie
Tijdens de workshop “Ruiter – paard interactie” kijkt Carolien op gedragsmatig niveau naar het paard. Gedragsleer van het paard is hier een onderdeel van. Dit houdt bijvoorbeeld in: hoe leert een paard? Waar moet je als ruiter rekening mee houden? Tijdens de demo wordt dit toegepast op een aantal combinaties. Hoe reageert een paard bijvoorbeeld op een vreemd voorwerp. En heel belangrijk, hoe reageert de ruiter op dit vreemd voorwerp. Ook hier wordt weer de hartslagmeter gebruikt. Het leuke is dat zowel de hartslag van het paard als ook die van de ruiter dit keer wordt gemonitord. Aan de hand van de meting wordt er feedback gegeven door Carolien.

workshop trainen met de hartslagmeter

Carolien Munsters
Carolien Munsters is afgestudeerd aan de universiteit van Utrecht aan de faculteit dierengeneeskunde. Ze heeft zich gepromoveerd in de sportfysiologie van het paard.
Vanuit haar bedrijf Moxie begeleid ze sporters, trainers en coaches. Zij maakt met behulp van o.a de hartslagmeter een prestatie analyse. Hierin verwerkt ze trainingsprogramma’s en advies om sportprestaties te optimaliseren.
Via de workshop kom je een stapje dichterbij de ideale training van je paard.

Tijdschema
De workshop zal op 9:30 beginnen en om 14:30 eindigen. Er is tijdens de pauzes een lunch en koffie/ thee voorzien voor elke deelnemer. De lunch zal bestaan uit broodjes en verse soep of een frisse salade, afhankelijk van het weer. Hieronder vind je het volledige tijdschema terug.

9:15 ontvangst
9:30 aanvang theorie
11:30 pauze 30 min.
12:00 aanvang demo 1
13:00 pauze 15 min
13:15 aanvang demo 2
14:15 extra vragen
14:30 einde

Voor wie
De workshop is voor elke ruiter die bewust met zijn paard aan het trainen is. Ben je een hobbyruiter, die wel of geen wedstrijden rijdt of een professional die meerdere paarden traint. Deze dag is interessant voor iedereen.
Er is bewust gekozen voor een klein aantal deelnemers. Zo is er genoeg ruimte voor bijkomstige vragen en kan er een fijne interactie plaats vinden tussen de deelnemers en Carolien.
Aan deze workshop neem je deel zonder paard.

Inschrijven kan via het formulier rechtsboven deze pagina.
Schrijf je snel in want de interesse is groot en de plaatsen beperkt.

Aanbieding
In samenwerking met Equilog is zijn er 2 aanbiedingen samengesteld waarmee je extra voorlig kunt deelnemen aan de workshop! Nu tot 60% korting. Bekijk de aanbiedingen op de Polar Equine M400 of de Polar Equine V800.

Deze Workshop heeft reeds plaats gevonden. Het was een leerzame dag voor deelnemers van de workshop “Trainen met de hartslagmeter”.

Bookmark de permalink.