CDI** Le Mans moeilijke start Prix, 6de plaats Inter I

Op 19 oktober begon de reis voor Zaniro naar CDI*** Le Mans. De reis verliep vlot en na 8 uur rijden stond Zaniro op stal. De accommodatie Boulerie Jump heeft ongeveer 700 vaste stallen. Zaniro staat in een fijne ruime stal met buitenluik.

Donderdag stond de baanverkenning en vet check op het programma. Donderdagmiddag heeft Tess samen met trainster Karin Retera getraind en baan verkend. Zaniro liep zeer fijn en gaf een ontspannen indruk.
Met groot gemak mocht hij door tijdens de vet check.

CDI Le Mans baanverkenning vet check

Vrijdag 20 oktober stond de Prix St. George op het programma. Zaniro mocht om 10:03 de baan in. Tijdens het losrijden voelde hij gespannen aan, helaas kon Tess deze spanning niet laten afvloeien. De proef was foutloos maar met te veel spanning. De jury’s waren het niet eens met elkaar, met 63,947% en 69,605% lagen de percentages ver uit elkaar. Het eind resultaat kwam op 66,947% wat goed was voor een 17de plaats van de 37 deelnemers.

Zaterdag een nieuwe kans tijdens de Inter I. Tijdens het losrijden voelde Zaniro direct een stuk ontspannender. Karin hielp tijdens het losrijden want goed was voor het zelfvertrouwen.
De proef begon zeer sterk met een foutloos drafgedeelte. In de galop verloor Tess wat controleren waardoor het iets slordig werd. Helaas ontstond er een grote fout in de serie om de 2, Zaniro zag iets op de tribune en blokkeerde.
Des ondanks behaalde ze een mooi gedeelde 6de plaats met 68,579%!
Opnieuw waren de jury’s het niet eens. 2 jury’s gaven punten boven de 70%, zelfs 72,237%. 1 jury bleef steken om 64,868%.

CDI** Le Mans Inter I

Met een tevreden gevoelen bereiden Tess en Zaniro zich nu voor op de Kür van zondag 23 oktober!

Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.